__________________________________________________________________________________________________________________________________________
A/H1N1. PROFILAKTYKA. ♥♥♥♥♥
BH.119.
MOTTO: A/H1N1, WIRUS GRYPY TZW. ŚWIŃSKIEJ GRYPY, CZY ATAKUJE? *****
ORGANIZM CZŁOWIEKA OD 5-7 MLN LAT EWOLUUJE:
A raczej współ ewoluuje z bakteriami i wirusami, na planecie Ziemia. Gdyby układ immunologiczny tj. odpornościowy człowieka nie radził sobie w tej koegzystencji i nie umiał walczyć z większością bakterii i wirusów, to by zginął, a wtedy na naszej planecie żyłyby bakterie i wirusy, ale człowieka by nie było.
CZŁOWIEK JEDNAK PRZETRWAŁ I CHCE TRWAĆ DALEJ:
Musi zatem w sposób rozumny, inteligentny zadbać o siłę swojego układu immunologicznego. Nasz układ odpornościowy, to w skrócie tzw. białe krwinki. Aby walczyły muszą mieć energię szybką, łatwo dostępną, wystarczającą na długo. No, ale ta energia czyli glukoza, nie powinna być zbyt szybko wykorzystana przez organizm, przy dopływie ogromnych porcji insuliny. Musi to być tzw. GLUKOZA NATURALNA, duuużo tejże glukozy. Stanowią ją tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU, niezbędne w diecie człowieka.
PUENTA, WYSTARCZY KONSUMOWAĆ POŻYWIENIE WG TABEL Z PRODUKTAMI ODPOWIEDNIO:
Prozdrowotnie sklasyfikowanymi, zgodnie z tzw. INDEKSEM ŻYWIENIOWYM TJ. IŻ PRODUKTU.
ZALECANE DO SPOŻYCIA TO POKARMY WG TABELI:
Nisko tłuszczowe, nisko węglowodanowe, o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych. Energia, a raczej ogrom energii to oczywiście znany wszystkim: CHLEB TYPU KR-IRL, również jego zamienniki.
CHLEB TYPU KR-IRL, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM:
Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA NATURALNA w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin tzw. NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU. Złe to, WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. *****
TAKIE ODŻYWIANIE NIE JEST DROGIE, A WRĘCZ WYJĄTKOWO TANIE:
Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB TYPU KR-IRL, zapewnia uczucie sytości przez 4-5 godz. Eliminuje skutecznie tzw. wilczy głód, gwarantując przy tym odżywienie biologicznie wzorcowe. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.
P. S. WZMACNIAJMY SWÓJ UKŁAD ODPORNOŚCIOWY:
To wówczas nasz lekarz rodzinny będzie miał łatwiejsze zadanie.
KOD 7 TJ. BIAŁKA, TŁUSZCZE, WĘGLOWODANY, WITAMINY, SKŁADNIKI MINERALNE, BŁONNIK, WODA:
Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.
CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
80% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.
W ODŻYWIANIU PODSTAWOWYM ZAŁOŻENIEM JEST TO CO JEMY, A NIE O KTÓREJ GODZINIE I W JAKICH PORCJACH:
Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich objętość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.
KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.
R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
AUTOR: INSTYTUT NAUKOWO-BADAWCZY IM. PROF. RYSZARDA LORENCA W KRAKOWIE.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL.
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/
BH.119.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php
Biologia, medycyna.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________